Pressemeddelelse 3. april 2018


Sagen om Godhavnsdrengen skal ikke i Højesteret. Det har sagsøgeren Poul-Erik Rasmussen nu besluttet, selv om han den 1. marts 2018 fik tilladelse til det af Procesbevillingsnævnet. Men han påpeger, at kampen for at få en undskyldning til alle, der blev svigtet af staten, fortsætter.

”Jeg har jo allerede vundet, for Folketinget har ved lov fastslået, at min og andre gamle sager ikke er forældede. Og i de sidste år af min kamp mod systemet har brede dele af offentligheden vist stor sympati og forståelse for min og andres lignende skæbne,” siger Poul-Erik Rasmussen. ”Så det behøver jeg ikke Højesteret til at fastslå. I øvrigt er det tankevækkende at jeg skal risikere at gå fra hus og hjem for at skaffe økonomi til at få retfærdighed.”

Hans advokat gennem de sidste mange år, Bjørn Elmquist, støtter op om beslutningen.

”Her i begyndelsen af marts, da vejen til Højesteret var banet, foreslog vi statens advokat Kammeradvokaten, et forlig. For nu havde også socialministeren jo stemt for, at den slags sager ikke er forældede. Men den sunde fornuft rakte åbenbart ikke til et ministersvar,” siger Bjørn Elmquist.

Han påpeger, at det imidlertid ikke ændrer på Poul-Eriks sejr, som er til gavn for alle tidligere børnehjemsanbragte, både på Godhavn og alle andre steder i landet, der måtte mene sig mishandlet under deres tvangsophold den gang.

”Om kort tid har jeg et møde med foreningen Børns Vilkår, som jo nu skal bevilges offentlige midler til rådgivning i disse sager, om næste skridt i kampen for oprejsning for alle de ramte Godhavnsdrenge og andre,” oplyser Bjørn Elmquist, der regner med mindelige løsninger med ministeren.

”Ellers kommer der nye retssager igen, og de vil ikke kunne afvises på grund af forældelse”, slutter han.